Kerhon Ford -29 kunnostus

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Kerhon Ford -29 kunnostus

11 viestiä - 1 - 11 (11 yhteensä)
 • Kirjoittaja
  Viestit
 • #1626
  jiipee60
  Osallistuja

  Aloitan tällaisen keskusteluketjun, koska minut valittiin vetäjäksi tälle projektille 25.10.-16 alkaen. Toivottavasti tätä joku lukee ja innostuu itsekin asiasta.
  Tarkoitus on hääräillä tämän kanttiauton ympärillä joka toinen maanantai. Seuraavan kerran siis 7.11.-16 klo 18.00 alkaen. Ei meistä kukaan tästä paljoa ymmärrä, mutta onneksi näin vanha auto on hyvin yksinkertainen ja mikä parasta: ikävät ja vaikeat jutut on jo tehty. Pitää vain kasata ovet ja sisustus ja vähän jotain muuta pientä.
  Tervetuloa mukaan osallistumaan ja oppimaan. Jos osaat ojennella työkaluja, näyttää valoa, jutella mukavia tai vaikka keittää kahvia, olet kaipaamamme henkilö. Työtilahan on mitä parhain uudessa hallissamme Noormarkussa. Lämpöä, tilaa ja valoa riittää.
  Jos kysyttävää tai jotain muuta tulee mieleen asian tiimoilta, voit soittaa 0443370701 J-P.

  #1634
  jiipee60
  Osallistuja

  Pikku hiljaa etenee tämä projekti. Alkaa olla käynnistyskunnossa ja sisustaa ruvetaan asentamaan. Jos välipäivinä sinulla ei ole tekemistä tai muuten vaan haluat tulla kinkkua sulattelemaan tämän vanhuksen rakentelun parissa niin ota yhteyttä, että tulen avaamaan ovet. Usein joku on paikalla tuon ”virallisen” parittoman viikon maanantain lisäksi.

  #1645
  jiipee60
  Osallistuja

  Kasvavaa innostusta on ollut havaittavissa Fordimme rakentelussa viime aikoina. Nyt on oltu puuhailemassa viikonloppuisin molempina päivinä ja viikollakin. Seuraavaksi lauantaina 21. päivä. Aloitamme klo 9.00. Tule mukaan ihmettelemään, kuinka tämän projektin loppusuora sujuu.

  #1647
  jiipee60
  Osallistuja

  Kuulin sellaista huhua, että tätä ketjua lukee joku muukin kuin allekirjoittanut! Tästä innostuneena ilmoitan siis, että taas rakennetaan Fordiamme lauantaina 28.1. klo 9.00 alkaen. Luvassa on puskurien ja lokasuojien asennusta, konepellin laitto paikoilleen ja sähköjohtojen ihmettelyä. Luulen, että kahviapullaamakkaraa on tarjolla, sekä blues-musiikkia…

  #1649
  jiipee60
  Osallistuja

  Nyt alkaa näyttää siltä, että tulee kiire, jos haluat vielä osallistua tämän projektin rakenteluun ennen sen valmistumista. Yksi päivä hommia ja auto on ulkoapäin valmis. Ajokuntoon vaatii vielä sähkötöitä ja sisustuksen viimeistelyä. Lauantaina 4.2. klo 9.00 taas jatketaan.

  #1651
  jiipee60
  Osallistuja

  Tällä viikolla kävi oikein asiantuntija katsomassa Fordiamme ja antamassa vinkkejä. Hyvin tyytyväiseltä vaikutti työnjälkeemme, mikä tietysti oli mukava kuulla. Yritämme siis jatkaa samaan malliin, seuraavaksi lauantaina 11.2. Sunnuntaina 12.2. varmaan innokkaimmat jatkavat ja molempina päivinä aloitetaan klo 9.00. Sen verran on tapahtunut muutoksia viime aikoina, että rakentelun lomassa kuunnellaan myös rocknrollia eikä pelkkää bluesia.

  #1667
  jiipee60
  Osallistuja

  Lauantaina 18.2. klo 9.00 jatkuu tämän Ford Model A:n kunnostus. Tiedä vaikka otettaisiin ensimmäiset käynnistysyritykset! Kaikennäköistä muutakin puuhastelua hallilla riittää, mm. kumikorjaamonäyttelyn rakentamista. Talkoolaisille pientä purtavaa tarjolla.

  #1672
  jiipee60
  Osallistuja

  Taitaa huominen 25.2. mennä lähinnä hallin lumitöitä tehdessä, mutta sisälläkin riittää tekemistä. Ihan pikkunäpräystä on enää kantti-Fordissamme tekemättä. Yritän päästä paikalle klo 9 mennessä ja sunnuntaina jatketaan, kuten on jo tavaksi tullut.

  #1673
  jiipee60
  Osallistuja

  Tämä on ollut aika uskomaton talvi meidän Ford-projektimme osalta. Marraskuussa se oli vielä pahasti keskeneräinen, mutta muutaman innokkaan harrastajan avulla auto tuntuu valmistuvan jo maaliskuun puoliväliin mennessä. Huomenna 4.3. teemme näillä näkymin ensimmäiset käynnistysyritykset ja ellei takapakkia tule, ajamme sillä ensimmäiset metrit hallin pihassa. Jotain aivan pientä säätöä ja viimeistelyä on toki vielä, mutta se on sellaista, joka ei vaikuta ratkaisevasti ajamiseen, katsastukseen tai museotarkastukseen.
  Paljon muutakin pikku puuhastelua hallilla on, joten tervetuloa mukaan la/su klo 9.00 alkaen.

  #1674
  jiipee60
  Osallistuja

  Viime viikonloppuna saimme Fordin käyntiin ja ajoimme hallin pihassa koemielessä muutamat metrit. Toimii yllättävänkin hyvin! Huomenna 11.3. säädämme varmaan jarrut ja teemme muuta viimeistelyä museotarkastusta ja katsastusta varten. Vaikka tuntuu, että projekti on nyt valmis, niin emmehän jätä niitä viimeisiä pikkujuttuja tekemättä vaan viedään tämä ihan maaliin asti ja vähän ylikin. On niin paljon mukavampi esitellä autoa uteliaille, kun kaikki on kunnossa. Klo 9.00 taas avataan ovet viikonlopun molempina päivinä ja jälleen muutakin tekemistä hallilla riittää.

  #1678
  jiipee60
  Osallistuja

  Huomenna 18.3. asennamme vielä Fordiin uuden akun ja jotain koristeosia, jonka jälkeen se on museotarkastuskunnossa. Ai niin, nivelten ym. rasvaus pitää tehdä ja niitä rasvanippoja on paljon… Huhtikuun aikana auto liikennekatsastetaan ja ajossa ilmaantuneita puutteita korjaillaan sitten tarpeen mukaan. Tämä keskusteluketju lienee tehnyt tehtävänsä ja saa minun puolestani jäädä historiaan tämän viestin jälkeen. Kiitos mukana olleille! Jäämme odottelemaan lämpimiä ajokelejä.

11 viestiä - 1 - 11 (11 yhteensä)
 • Et voi vastata aiheeseen kirjautumatta sisään.