Yhdistys

Satakunnan Mobilistit Ry

Satakunnan Mobilistit ry on vuonna 1982 perustettu yleishyödyllinen yhteisö, jonka tärkein päämäärä on suomalaisen moottoriajoneuvoperinteen säilyttäminen Satakunnassa. Yhdistyksellä on kuusijäseninen johtokunta sekä puheenjohtaja. Satakunnan Mobilistit ry kuuluu SAHK ry:een.

Toiminta

Kerhoiltoja ja tapahtumia on kuukausittain, erilaisten teemojen ja ajelujen merkeissä.  Keväästä syksyyn kokoonnutaan vapaamuotoisesti maanantai-iltaisin Karjarannan asuntomessualueen parkkipaikalla, ajellen tai muuten vain muiden harrastajien kanssa mukavia tarinoiden. Kesän tärkeimpiä tapahtumia ovat vappukokoontuminen ja –ajo, Museoajoneuvopäivä, Valtakunnallinen retkeilyajo ja Kanniston Gyärin Automobiilireis –maakunnallinen retkeilyajo. Ajoneuvoperinteitä harrastavat ovat kiinnostuneita myös perinteiden, tietojen ja taitojen vaalimisesta. Tämän vuoksi Villillän Nostalgiapäivät Nakkilassa on Satakunnan Mobilistien vuosittainen päätapahtuma.

Mobilisteilla on toimitilat Noormarkussa Paattilammintiellä. Tarkoitus on alkaa entisöidä Ford Transit pakettiautoa yhdistyksen tarpeisiin.

Lisää tietoa toiminnastamme saat myös Facebook-sivuiltamme.

Kuka on mobilisti

Mobilisti on henkilö joka:
– on kiinnostunut vanhojen perinteiden säilyttämisestä
– on innostunut erityisesti ajoneuvoperinteen ja siihen liittyvän materiaalin ja esineistön keräilystä. Sydäntä lähellä on
– haluaa osallistua vanhojen ajoneuvojen säilyttämiseen, kunnostamiseen ja entistämiseen.

Mobilistin ei tarvitse omistaa vanhaa ajoneuvoa, kiinnostus asiaan riittää.

Mobiili

Mobiili on moottorikäyttöinen kulkuväline, josta mobilisti on kiihkeästi kiinnostunut. Tärkein kriteeri on ajoneuvon ikä; valmistusvuoden päättymisestä on oltava kulunut vähintään 30 vuotta. Mobiileihin liittyy useita määritelmiä: alkuperäinen, aihio, varaosamobiili, käyttöauto, entisöity ja museoajoneuvo.

Syyläri

Satakunnan Mobilistit ry:n tiedotuslehti SYYLÄRI sisältää mm. autojen ja moottoripyörien historiikkejä, entisöintivinkkejä, harrastaja- ja merkkikerho-esittelyjä, harrastukseen liittyviä viranomaispäätösten tiedotteita, sekä ilmaisen osto-myynti-vaihto -palstan harrastajille.

SAHK ry

Mobilistien valtakunnallinen kattojärjestö on Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto – SAHK ry.